Perhekoti Suomalainen

perhekoti_sisa2.jpg

Perhekoti Suomalainen on 5 -paikkainen perhekoti nuorille kehitysvammaisille ja tukea tarvitseville. Kodissamme on asukkailla omat huoneet. Oleskelu- ja saniteettitilat (3 wc:tä) ovat yhteiset. Biologiseen perheeseemme kuuluvat äiti, isä ja kolme poikaamme, jotka myös työskentelevät kodeissamme. Asukkaat kuuluvat tiiviisti perheeseemme. Olemme tehneet hoivatyötä vuodesta 1995 ja yritysmuotoisena vuodesta 2002.

Perhekodin nuoret käyvät koulussa tai päivä- ja työtoiminnassa. Heillä on mahdollisuus osallistua myös kodin omaan päivätoimintaan. Lisäksi kaikilla on harrastuksia kodin ulkopuolellakin. Yhdessä teemme matkoja, käymme teatterissa, elokuvissa, uimassa yms.

Nuoremme käyvät myös ratsastamassa ja hoitamassa eläimiämme maaseudulla hoivakotimme maatilalla jossa on oma talli ja ratsastuskenttä. Monilla nuorista on myös koulujen työharjoittelujaksoja, joita he suorittavat tilallamme Savulahdessa.

Perhekodissa työskentelee minun ja puolisoni lisäksi lähihoitajia, keittiötyöntekijä ja kaikkien kotiemme yhteinen avustava työntekijä. Hän vastaa kuljetuksista, saattamisista sekä kotiemme turvallisuudesta ja tekniikasta. Vastuuhenkilöllä (Vuokko) on psykiatrisen erikoissairaanhoitajan koulutus. Meillä käy oppimassa harjoittelijoita ja opiskelijoita sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksista sekä talouskoululta.

Kaupunkikotimme läheisyydessä sijaitsee tukiasuntoja. Mikäli nuorellamme on taitoja ja kypsyyttä selvitä pienemmällä tuella, niin hän voi kokeilla itsenäisempää asumista tukiasunnoissamme. Jos taidot riittävät tukiasunnolla elämiseen, niin asukas voi myös jäädä sinne asumaan. Varsinkin asumiskokeilun aikana on tärkeää, että on mahdollisuus palata takaisin kotiin ja yrittää taas uudelleen. Tukiasunnoistamme on muodostunut ihan oikea naapuruston verkosto. On mukavaa käydä kylässä tuttujen luona.

Perhekoti Suomalainen

Rantaviita 2
70420 Kuopio
+358 40 5560480

MOODI_Suomalainen11.jpg