Palvelukoti Vilhola

Vilhola
MOODI_Suomalainen31.jpg

Vilhola on 9-paikkainen autettua asumista tarjoava aikuisten kehitysvammaisten koti, pienimuotoinen ja kodinomainen paikka niille, jotka viihtyvät ja haluavat asua maaseudun leppoisassa, rauhallisessa ja turvallisessa ilmapiirissä. Kuopioon on matkaa kuitenkin vain noin 30 km. Kehitämme toimintaamme sillä periaatteella, että jokainen voisi tehdä työtä kykyjensä mukaan. Työn ei tarvitse olla tuottoisaa, vaan iloa elämään tuovaa. Jokainen haluaa olla hyödyllinen ja tärkeä. Kodissa on seitsemän 1-hengen huonetta ja yksi 2-hengen huone. Omia kalusteita voi tuoda mukanaan jos asukas niin haluaa. Asukkaat osallistuvat kodinhoitoon ja ruuanlaittoon kykyjensä mukaan. Toimimme yhteisöhoidon periaatteella, green care-ajatuksen mukaisesti.
Vilholan ympäristö tarjoaa mahtavat puitteet lenkkeilyyn, uimiseen, kalastukseen, marjastamiseen ym. ulkoiluaktiviteetteihin. Olemme erikoistuneet green care-toiminnan kehittämiseen. Hoitokotimme omistaa maatilan. Kesäisin niityillämme käyskentelee pieni lammaskatras sekä hevosia. Kissat, koirat, kanat ja possut mahdollistavat eläinavusteisen hoitotyön toteuttamista.

Asukkaiden käytössä on vapaa-ajan asunto Datsa-Myllyranta, joka sijaitsee kauniin Juojärven rannalla, noin 30 minuutin ajomatkan päässä Vilholasta. Palvelukotimme tarjoaa asumispalvelujen lisäksi virike/päivätoiminnan, ateria-, hoiva-, hygienia- ja virkistyspalvelut. Vastaamme lääkehoidon toteuttamisesta. Haemme lääkkeet apteekista ja hoidamme reseptien uusimiset. Avustamme myös terveyden- ja sairaudenhoitoon liittyvillä käynneillä. Valmistamme ruuan itse ja asukkaat ovat usein avustamassa ruuanlaitossa. Kaikilla työntekijöillä on hygieniaosaamiskoulutus ja lisäksi yksi työntekijä vastaa ruokahuollosta ja omavalvonnasta. Vilholassa on moniammatillinen ja ammattitaitoinen henkilökunta.

Päivätoimintamme tarkoituksena on antaa asukkaalle elämyksiä ja hyvänolontunnetta sekä ylläpitää omatoimisuutta, vuorovaikutussuhteita ja virkistystä. Päiväohjelmaamme kuuluu yhteiset laulu- ja musiikkihetket, lukuhetket lehtien ja kirjojen parissa, peli- ja jumppatuokiot, askartelu, leivonta, päiväretket erilaisiin kohteisiin esim. laavulle tai lähiluontoon, kirkkoon, torille, teatteriin, yms. Asukkailla on myös mahdollisuus osallistua arjen askareisiin. Green care:n mukaista toimintaa kehitämme koko ajan.

Vilholaan hakeudutaan ottamalla suoraa yhteyttä oman kunnan sosiaalityöntekijään tai yrityksen johtajaan Vuokko Suomalaiseen.

Vierailijat ovat tervetulleita.

Palvelukoti Vilhola

QT_sertifikaattilogo_shqs_FIN_reso72.jpg

Savulahdentie 357
71150 Vartiala
+358 50 3006199

MOODI_Suomalainen11.jpg