Palvelukoti Veeruska

Palvelukoti Veeruskassa, maalaiskartanossamme, asuu 10 kehitysvammaista nuorta aikuista. Veeruska sijaitsee Vilholan läheisyydessä, joten erilaiset yhteistyömuodot ovat mahdollisia. Tarjoamme osaamistamme nuorille, jotka voivat hyötyä maaseudun suomista mahdollisuuksista. Kotimme sijaitsee maatilalla, jossa kehitämme eläinavusteista hoivaa ja muuta green care-toimintaa. Meillä on lampaita ja hevonen sekä muita pieneläimiä. Asukkaat osallistuvat eläinten hoitoon omalla maatilalla. Taidetoimintamme ammentaa materiaaleja ja aiheita luonnosta. Monella työntekijällämme on ammattikoulutuksensa lisäksi toimintaan sopivia erityistaitoja kuten esim. ratsastus ja ympäristöhoidon osaaminen, puutarhanhoito ja musiikki.

Virike- ja päivätoiminnan järjestämisessä teemme yhteistyötä kaikkien yksiköidemme kanssa: hyödynnämme kotiemme tiloja ja henkilökuntaa. Asukkaamme saavat vertaiskontakteja luonnollisesti omasta asuinpiiristään.

veeruska_ulko.jpg
veeruska_ulko2.jpg
veeruska_ulko3.jpg

Asukkaillamme voi olla erilaista tuentarvetta ja heillä voi olla lieväasteista liikkumisen vaikeutta. Eniten kodistamme hyötyvät asukkaat, jotka haluavat elää ja työskennellä maalla eläimiä hoivaten, liikkuen ja luonnosta nauttien. Taiteilijat ovat myös tervetulleita joukkoomme. Taidetupa Tuuliassa on taideterapeutin ohjausta kolmena päivänä viikossa.

Koti on varustettu automaattisella paloilmoitin- ja sammutusjärjestelmällä. Noin 13 m2 kokoisia 1-hengen asuinhuoneita on 11. Pesuhuone, sauna ja olohuone sekä keittiö ovat yhteiskäytössä. Lisäksi kodissa on toimintatila, ohjaajien työtila, sosiaaliset tilat, varasto ja kodin tekniikkaa varten tiloja alakerrassa sekä vintillä. Kodilla on erillinen varasto-/jäteastia-rakennus. Tilat ovat esteettömät liikkumisen kannalta. Kodissa on hyvin varustettu valmistuskeittiö, josta tuotetaan ateriat koko Veeruskan väelle.

Kaikilla työntekijöillä on hygieniaosaamiskoulutus ja lisäksi yksi työntekijä vastaa ruokahuollosta ja omavalvonnasta.

Palvelukoti Veeruska

QT_sertifikaattilogo_shqs_FIN_reso72.jpg

Savulahdentie 352
71150 Vartiala
+358 44 7168070

MOODI_Suomalainen11.jpg